Werkwijze

Wij geloven heilig in het idee dat een succesvol project het resultaat is van een goede klik tussen opdrachtgever en architect. Daarom maken we graag persoonlijk kennis, houden we altijd de projectkaders zoals budget en planning scherp in de gaten én besteden we veel aandacht aan jouw wensen en ideeën.

01

Let’s meet!

Kennismaking

De eerste – en misschien wel de belangrijkste – stap van het proces is kennismaken. Tijdens deze vrijblijvende kennismaking zijn wij vooral heel erg nieuwsgierig naar jouw wensen, ideeën en voorkeuren. Het gaat tenslotte om jou.

02

Let’s talk numbers.

Offerte

Nadat we samen de plannen in kaart hebben gebracht, ontvang je van ons een passende offerte. In deze offerte staat precies beschreven welke werkzaamheden we uitvoeren en welk bedrag daarbij hoort.

03

Tijd voor creativiteit!

Schetsontwerp

Nadat de offerte akkoord is, begint het creatieve aspect. In het schetsontwerp vertalen wij de besproken ideeën naar een eerste ontwerp. Uiteraard met aandacht voor licht, lucht en ruimte. Het is allemaal haarfijn op elkaar afgestemd. Daarnaast zorgen wij dat het schetsontwerp altijd klopt met jouw budget.

04

Een stapje dichterbij..

Voorlopig ontwerp

Het voorlopig ontwerp is de fase waarin de woning ineens tastbaar wordt! Wij zetten de schetsen om naar een 3D model, zodat jij dit zelf uitgebreid kunt bekijken op je computer, tablet, telefoon of zelfs via een Virtual Reality bril. Op deze manier kun je virtueel door je toekomstige droomhuis lopen.

Ook maken we plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden zodat je het huis van alle hoeken kunt bekijken. Als kers op de taart kunnen we zelfs een 3D model van uw woning printen. Zo kun je letterlijk ervaren hoe jouw nieuwe droomhuis aanvoelt.

05

Let’s do this!

Definitief ontwerp

Nadat je alle hoeken van je nieuwe huis in het voorlopige ontwerp hebt kunnen bewonderen, zullen wij het plan verder uitwerken in een definitief ontwerp. In deze fase maken we belangrijke keuzes qua bouwmethode, constructie en installaties. Ook zaken zoals het materiaal en kleurstaat worden in het ontwerp verwerkt. Dit ontwerp is de basis voor de aanvraag omgevingsvergunning.

06

Play by the rules.

Vergunning

In deze fase verzorgen wij de alle stukken die de gemeente nodig heeft voor het afgeven van een omgevingsvergunning. Wij leveren die stukken en zijn namens jou het aanspreekpunt voor overige adviseurs, zoals de constructeur. Zo heb jij er zo min mogelijk werk aan.

 

Wij werken het ontwerp verder uit en maken verschillende berekeningen die noodzakelijk zijn. Je kunt hierbij denken aan daglichttoetreding, de ventilatie, de constructie en het maken van een EP/BENG-berekening en detailtekeningen.

07

Dat is helemaal aan mij besteed.

Aanbesteding

Nadat de vergunning verleend is, kunnen we bijna aan de slag. Eerst moeten we nog een aannemer kiezen. We stellen de tekeningen van het ontwerp beschikbaar, zodat aannemers een offerte kunnen uitbrengen. Wij kijken uiteraard altijd met je mee om prijzen te vergelijken en je een eerlijk advies te geven over de producten.

 

Mocht je al eerder een aannemer gekozen hebben, kunnen we het ontwerp in overleg verder uitwerken. Via een zogenaamd bouwteam kan de aannemer direct meedenken over bijvoorbeeld de bouwmethode.

08

Let’s build your dream.

Uitvoering

Dan kunnen we nu echt aan de slag! Tijdens de uitvoering bezoeken we de bouw regelmatig en controleren we of het project goed wordt uitgevoerd. Mocht je ergens aan twijfelen, overleggen wij met de aannemer om de juiste oplossing te vinden.

Je droom wordt nu echt werkelijkheid.

09

No place like home.

Interieur

Jouw droomhuis is natuurlijk niet in 1 dag gebouwd. Je hebt voldoende tijd om na te denken over de definitieve inrichting. Tijdens de bouw kunnen we het interieur verder uitwerken.

10

Champagne!

Oplevering

Yes, het moment is daar! Wij doen nog een laatste inspectie en maken een opleveringsrapport. Hierin noteren we eventuele gebreken en wordt er gekeken of het meer- en minderwerk is uitgevoerd. De fles champagne mag nu officieel open!

Kom kennismaken!