Neem contact op
MArchitecten
Icarusblauwtje 8 Wolvega
info@marchitecten.nl
Tel. 0561 851 898
Back

Werkwijze

Onze

Werkwijze

Wij zijn van mening dat een succesvol project voortkomt uit een goede klik tussen opdrachtgever en architect. Daarom maken we graag persoonlijk kennis, houden we de projectkaders zoals budget en planning in de gaten én besteden we veel aandacht aan uw wensen en ideeën.

Hieronder ziet u stapsgewijs onze werkwijze.

01. Kennismaken

De eerste stap van ons proces, wellicht de meest cruciale, is kennismaken. Tijdens deze informele ontmoeting zijn we vooral benieuwd naar uw wensen, ideeën en voorkeuren. Want u staat centraal in dit proces.

02. Offerte

Nadat we gezamenlijk de plannen in kaart hebben gebracht, zult u van ons een passende offerte ontvangen. In deze offerte zullen we gedetailleerd beschrijven welke werkzaamheden we zullen uitvoeren, het bijbehorende bedrag en de geldende voorwaarden.

03. Schetsontwerp

Nadat de offerte is goedgekeurd, gaan we van start met het creatieve proces. In het schetsontwerp vertalen we de besproken ideeën naar een eerste ontwerp, waarbij we speciale aandacht besteden aan licht, lucht en ruimte. We streven er bovendien naar om het schetsontwerp zoveel mogelijk af te stemmen op uw budget.

04. Voorlopig ontwerp

Het voorlopig ontwerp is de fase uw woning of bedrijfsgebouw ineens tastbaar wordt. We zetten de schetsen om naar een 3D-model, dat u uitgebreid kunt bekijken op uw computer, tablet, telefoon, of zelfs via een Virtual Reality bril. Op deze manier kunt u virtueel door uw toekomstige droomhuis of bedrijfsgebouw wandelen. Bovendien creëren we plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden, zodat u het gebouw vanuit alle hoeken kunt bekijken. We kunnen zelfs een 3D-model van uw woning printen, zodat u letterlijk kunt ervaren hoe uw nieuwe pand aanvoelt.

05. Definitief ontwerp

Na het bewonderen van je nieuwe huis of bedrijfsgebouw in het voorlopige ontwerp, zullen we het plan verder ontwikkelen in een definitief ontwerp. In deze fase worden cruciale beslissingen genomen met betrekking tot de bouwmethode, constructie, en installaties. Ook aspecten zoals materiaalkeuze en kleurstaat worden geïntegreerd in het ontwerp. Dit definitieve ontwerp vormt de basis voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

06. Vergunning

In deze fase verzorgen wij alle documenten die de gemeente nodig heeft om de omgevingsvergunning te verlenen. Wij dienen deze documenten in en fungeren als uw contactpersoon voor andere adviseurs, zoals de constructeur. Op die manier streven we ernaar om u volledig te ontzorgen.

We werken het ontwerp verder uit en voeren verschillende benodigde berekeningen uit, waaronder daglichttoetreding, ventilatie, constructie, en het opstellen van een EP/BENG-berekening en gedetailleerde tekeningen.

07. Aanbesteding

Nadat de vergunning is verleend, zijn we bijna klaar om aan de slag te gaan. Eerst is het aan u om een aannemer te selecteren. We stellen de tekeningen van het ontwerp ter beschikking, zodat aannemers offertes kunnen indienen. Wij blijven betrokken om prijzen te vergelijken en u eerlijk advies te geven over de keuzes.

Als u al eerder een aannemer heeft gekozen, kunnen we in overleg het ontwerp verder uitwerken. Via een zogenaamd bouwteam kan de aannemer direct meedenken over bijvoorbeeld de bouwmethode.

08. Uitvoering

Dan kunnen we nu echt aan de slag! Tijdens de uitvoering heeft u de mogelijkheid om de bouw te bezoeken en te controleren of het project naar tevredenheid verloopt. Als er ergens twijfels zijn, zullen wij in overleg met de aannemer de juiste oplossing vinden.

09. Interieur

Uw droomhuis of bedrijfspand is natuurlijk niet in één dag gebouwd. U heeft voldoende tijd om na te denken over de definitieve inrichting. Tijdens de bouw kunnen we het interieur verder uitwerken.

10. Oplevering

In de laatste fase voeren we indien gewenst een inspectie uit en stellen een opleveringsrapport op, waarin eventuele gebreken worden geregistreerd en het meer- en minderwerk wordt gecontroleerd. We blijven beschikbaar om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan uw verwachtingen voldoet. Uw tevredenheid is onze prioriteit, en we streven naar een succesvolle afronding van het project.

Deze website gebruikt cookies. Privacy